Od rane intervencije do školovanja i zapošljavanja 🍀

BANJALUKA: Udruženje građana Centar za edukaciju Tvoja reč iz Banjaluke će, povodom Svetskog dana osoba sa autizmom (2. april) organizovati tradicionalni humanitarni koncert Autizam govori srcem, preneo je RTRS, pozivajući se na Srnu.

Cilj tradicionalnog obeležavanja ovog datuma jeste podizanje svesti društva o potrebama i mogućnostima dece sa autizmom i njihovih porodica. Takođe, i preduzimanje neophodnih mera za obezbeđivanje rane dijagnoze i pravovremene intervencije kako bi osobama sa autizmom bio omogućen što kvalitetniji život.

Jedan od ciljeva 3 godine unazad jeste i nabavka EEG aparata, kojim se registruje ukupna električna aktivnost mozga.

Iz udruženja navode:

Želja nam je da ukažemo na značaj otklanjanja svih vidova prepreka da bismo za osobe sa autizmom izgradili bezbedno, prijatno i podržavajuće okruženje. Akteri ove nesvakidašnje priče biće isključivo deca predškolskog i školskog uzrasta, koja će nastupati za svoje drugare.

Takođe ističu da je Dan, koji je organizovan pod motom "Od rane intervencije do školovanja i zapošljavanja", usmeren ka značaju prepoznavanja autizma u što ranijem dobu, te pružanju kvalitetnijeg obrazovanja i rehabilitacije u okviru osnovnoškolskog obrazovanja.

U saopštenju se navodi:

Doniraj i budi vetar u krilima sve dece! Svoj doprinos možete donirati uplatom odgovarajućeg iznosa, shodno želji i mogućnosti, na račun 555-007-00527004-54 Nova banka Banjaluka.

Na 11. koncertu će učestvovati: kulturno-umetnička društva Sveti Sava i Veselin Masleša, mali i veliki hor Osnovne škole Ivo Andrić, te njihova recitatorska i plesna sekcija, plesni studio Siti džez iz Banjaluke, Baletski studio Alegro, Klub ritmičke gimnastike Alegro, Vokalni atelje MaMa voks, drugari iz predškolske ustanove Ciciban klub, Dečiji hor Vrapčići, te poznati solisti.

Autor: redportal.rs

#Autizam govori srcem

#BANJALUKA

#Centar za edukaciju Tvoja reč

#autizam