Produženo važenje prethodnih epidemioloških mera Vlade Srbije

Građani BiH mogu da ulaze u Srbiju, kao i do sada, bez PCR testa jer je produženo važenje prethodnih epidemioloških mera Vlade Srbije.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađen Cicović izjavio je Srni da je prethodna uredba Vlade Srbije samo dopunjena time da građani koji ulaze u Srbiju iz svih zemalja sveta, osim BiH, Albanije, Bugarske, Severne Makedonije, Crne Gore i Mađarske, moraju imati ili PCR test ili potvrdu o vakcinisanju.

On je pojasnio da je poslednjim merama omogućeno da iz država, koje nisu izuzete, osim PCR testa postoji mogućnost ulaska u Srbiju i sa potvrdom javne zdravstvene ustanove Srbije da je lice vakcinisano protiv COVID-19.

- Merama Vlade Srbije je propisano da obavezno PCR test moraju imati svi, bez obzira čije državljanstvo imaju, koji dolaze iz svih država sveta, izuzev ovih koje sam nabrojao, a među njima je i BiH, odnosno Republika Srpska - rekao je Cicović.

On je pojasnio da građanima Republike Srpske, odnosno BiH, koji ulaze u Srbiju preko Hrvatske takođe nije potreban PCR test samo ako prolaze kroz Hrvatsku, ali u slučaju da prenoće u Hrvatskoj dan ili 2, onda im je taj test potreban.

Državljani Srbije i strani državljani koji imaju odobren privremeni boravak ili stalno nastanjenje u Srbiji, a koji dolaze iz svih država sveta, izuzev iz Albanije, BiH, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Mađarske, moraju posle ulaska u Srbiju u desetodnevni karantin, sve dok ne urade PCR test u Srbiji, koji će biti negativan.

Autor: redportal.rs

#BiH

#Srbija

#granica

#građani

#ulazaz u srbiju