Jači od virusa!

Nikola Vukčević je mladić koji je pokazao da snaga organizma, dobar imunitet i snaga mladog tela mogu da pobede ovu pošast koja je preplavila planetu. Njegove prognoze nisu bile dobre, ali je on uspeo da pobedi sav pesimizam koji je vladao oko njega.

Nikola Vukčević iz Banjaluke vratio se u život i pobedio koronu.

Umesto njega, čak 52 dana disao je respirator i EKMO aparat. Lavovskom borbom lekara na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci, dobio je najvažniju bitku.

Ovaj 32-godišnjak je za nepuna dva meseca izgubio 25 kilograma. Danas se oseća dobro. Na početku razgovora za RTRS naglašava da može da govori samo o onom periodu lečenja koga se seća.

Kako kaže, prognoze su bile veoma loše, čak jedan ili dva odsto da će preživeti.

- Lekari nisu davali lažnu nadu porodici i supruzi da ću da preživim. Deset puta linija išla kao da sam umro - priča on.

IZVOR: YT / RTRS Vijesti

Prve simptome kovida osetio je 11. oktobra, a već za nekoliko dana energični mladi Banjalučanin je bio na lečenju u Univerzitetskom kliničkom centru RS, na Klinici za intenzivnu medicinu.

Priključen je na respirator, intubiran i uveden u indukovanu komu. Bile su mu neophodne i redovne transfuzije krvi, pa je upućen apel svima koji imaju, inače retku, krvnu grupu A negativna, da pomognu Nikoli. Na apel se odazvali na hiljade darovalaca krvi iz cele Srpske.

Nikola Vukčević je na minulim izborima bio kandidat za odbornika u Banjaluci, na listi Socijalističke partije. Mandat u Skupštini grada mu je izmakao; ostao je prvi ispod crte na listi svoje stranke, verovatno i zato što se razbolio u jeku kampanje.

Ipak, najvažnije je Nikolina crta na aparatu nije ravna i da je ostao u životu! 💪

Autor: blic.rs / redportal.rs

#BANJALUKA

#Nikola Vukčević

#korona

#respirator