Planirano da počne 22. aprila etapom od Beograda do Šapca

Ukupno 25 timova sa 4 kontinenta prijavilo se za učešće na 15. Međunarodnoj biciklističkoj trci Beograd-Banjaluka, koja je na programu od 22. do 25. aprila, saopšteno je iz Tima trke za odnose sa javnošću, a preneo je portal Banjaluka.com.

Iz Tima ocenjuju da će ovo biti najjače izdanje trke, koja je već 4. godinu član 1. kategorije Međunarodne biciklističke unije.

U saopštenju je naglašeno da su najzvučniji timovi italijanski Bardijani i Novo nordisk iz SAD, koji u svom sastavu imaju i pobednike etapa na Giro d'Italia, kao što je Đovani Viskonti.

Direktor trke Vladimir Kuvalja rekao je da je srećan zbog velikog odziva u prilično nezgodno vreme za sport, kao i činjenice da će 1. put na trci nastupiti 2 prokontinental ekipe. Izjavio je:

Trudimo se da iz godine u godinu podižemo nivo i, na sreću, to nam uspeva. Nijednom timu ne plaćamo dolaske, kako to rade najveće trke. Svi žele da dođu kod nas na osnovu preporuka i iskustava ostalih, što nam naročito znači. Osim Italijana i Amerikanaca, dolaze nam ekipe iz Kanade, Paragvaja, Nemačke, Slovenije, Portugalije, Kambodže, Kazahstana, Malezije, a titulu ukupnog pobednika braniće Jakub Kačmarek iz ekipe Mazovše - serce Polski.

Organizatori se nadaju da neće biti potrebe za pomeranjem trke bez obzira na nepovoljnu epidemiološku situaciju.

Planirano je da trka počne 22. aprila etapom od Beograda do Šapca. Zatim sledi etapa Obrenovac-Bijeljina, pa Bijeljina-Vlasenica. Za nekoliko dana biće potvrđen i grad domaćin starta poslednje etape, koja se završava u Banjaluci.

Iz Tima za odnose sa javnošću trke Beograd-Banjaluka navode da je, za sada, tome najbliži Prijedor.

Autor: banjaluka.com / redportal.rs

#BANJALUKA

#Trka

#beograd