Prijedorski logoraši podneli prijavu

Prijedorski logoraši su podneli prijavu protiv TV kuće Happy iz Srbije, voditelja Milomira Marića i reditelja Predraga Antonijevića zbog izjava o logorašima i logorima u Prijedoru.

Prijava je upućena Regulatornom telu za elektronske medije Srbije, a podnosioci prijave su bivši logoraši Satko Mujagić, Fikret Alić i Udruženje logoraša Kozarac. U prijavi se navodi da izjave voditelja i reditelja krše Zakon o elektronskim medijima Republike Srbije s obzirom na to da je laganje na televiziji zabranjeno, kao i krše Pravilnik o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga.

Od Happy TV-a se traži da dostavi sporni snimak emisije te da Regulatorno telo za elektronske medije provede postupak izricanja mera protiv ove kuće zbog teške povrede obaveza u sadržaju izrečenom u toj emisiji.

Marić je pre 2 sedmice ugostio reditelja filma Dara iz Jasenovca, a zajedno su konstatovali kako logori kod Prijedora nisu bili koncentracioni, nego sabirni centri otvorenog tipa u kojim je nesrpsko stanovištvo tražilo utočište. Zatim je reditelj Antonijević rekao za predsednika Udruženja logoraša Fikreta Alića sa čuvene fotografije "čovek iza žice" da je bio mršav jer je bolovao od tuberkuloze.

Autor: redportal.rs

#Dara iz Jasenovca

#Happy TV

#Milomir Marić

#Predrag Antonijević

#tužba