Prvenstvo imaju građani stariji od 65 godina

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske pozvali su osobe starijе od 65 godina sa mestom prebivališta u Republici Srpskoj da iskoriste pravo na besplatnu i dobrovoljnu vakcinaciju protiv koronavirusa.

Ova lica koja žele da ostvare mogućnost da se se kroz imunizaciju zaštite od koronavirusa radi evidentiranja treba da se jave od danas svojim timovima porodične medicine, sapšteno je iz resornog ministarstva, piše Srpskainfo.

Dodaje se da će timovi porodične medicine prikupljene podatke o licima zainteresovanim za vakcinaciju svrstati u kategorije lica od 65 do 74 godina, od 75 do 84 godina, te 85 godina i više, a vakcinacija će biti organizovana u nadležnom domu zdravlja, u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Iz Ministarstva navode da će vakcinacija za lica registrovana u privatnim timovima porodične medicine biti organizovana u domu zdravlja u gradu/opštini u kojem se privatna ambulanta nalazi, na način da privatna ambulanta porodične medicine prikupi podatke građana koji se shodno ovom pozivu prijave i dostavi ih nadležnom domu zdravlja.

– Očekuje se da domovi zdravlja prihvate i prijave lica koja nisu registrovana u timovima porodične medicine u Republici Srpskoj, ali imaju prebivalište na teritoriji opštine ili grada za koju je dom zdravlja nadležan – navodi se u saopštenju.

Autor: redportal.rs

#Republika Srpska

#prijava

#vakcinacija