Tuđim novcem pokupovali mobilne telefone u vrednosti od 34.000 evra

SLAVONIJA: Trojica muškaraca su u pritvoru, a trojica su prijavljena policiji zbog sumnje da su, prethodno neovlašćeno zadobivši lične podatke više osoba sa područja Vukovarsko-sremske, Osječko-baranjske i Brodsko-posavske županije, sklapali lažne ugovore za telefonske usluge.

Vukovarsko-sremska policijska uprava izjavila je u subotu uveče da su osumnjičeni oštetili više desetina osoba, među kojima i 9 lica sa područja Vukovarsko-sremske županije, za iznos veći od 34.000 evra.

Policijskom istragom je utvrđeno da su 3 lica od decembra 2019. pa sve do januara 2021. godine neovlašćeno pribavili i koristili lične podatke više osoba sa područja 3 županije radi sklapanja ili dopune ugovora za telekomunikacijske usluge i kupovinu mobilnih telefona, koje su preuzimali od kurirske službe, dok je oštećenim osobama ostajala obaveza izmirenja duga za kupljene uređaje i pretplatu.

Preuzete telefone su potom prodavali drugoj trojici, koji su ih dalje preprodavali iako su bili upoznati sa načinom na koji su dobavljeni.

Autor: redportal.rs

#Hrvatska

#Krađa identiteta

#Mobilna telefonija

#Mobilni telefoni

#Slavonija

#prevara

#Župe