Iz Doma zdravlja Banjaluka potvrdili su da je epidemiološka situacija u gradu i dalje je nepovoljna

BANJALUKA: Dom zdravlja Banjaluka upozorio je juče da se povećao broj pregleda pacijenata sa akutnim respiratornim infekcijama, preneo je portal Banjaluka.com.

U periodu od 22. do 28. februara bilo je ukupno 417 lica pozitivnih na koronavirus, što je povećanje za 100% u odnosu na sedmicu pre nje.

Navedeni period obeležio je i povećan broj pregleda u ambulanti za pacijente sa akutnim respiratornim infekcijama za decu predškolskog uzrasta i učenike osnovnih škola.

U ovoj ambulanti je protekle sedmice pregledano 492 dece, što je za 116 više od sedmice pre, kada je bilo ukupno 376 pregleda.

Tokom prošle sedmice povećan je i broj briseva. Od 22. do 28. februara uzeto je ukupno 356 uzoraka za analizu na prisustvo koronavirus.

Povećao se u istom periodu i broj pregleda u ambulanti za pacijente sa akutnim respiratornim infekcijama za odrasle pacijente i učenike srednjih škola.

Protekle sedmice u ovoj ambulatni pregledano je 1.248 odraslih lica, za 196 više od sedmice pre, kada su obavljena ukupno 1.052 pregleda.

U kovid ambulantama u naselju Dolac prošle sedmice pregledana su 362 lica, što je za 118 više nego u sedmici pre, kada su obavljena 244 pregleda lica obolelih od COVID-19, dodaje se u saopštenju.

Iz Doma zdravlja Banjaluka potvrdili su da je epidemiološka situacija u gradu i dalje je nepovoljna i još jednom apeluju da građani poštuju sve propisane mere i budu odgovorni prema sebi i drugima.

Autor: redportal.rs

#BANJALUKA

#COVID-19

#korona

#koronavirus

#respiratorna infekcija