Vakcine su namijenjene za nastavak imunizacije prioritetnih grupa

U krug kompanije Krajina grupa Banja Luka, koja je zastupnik Sputnjika V za Republiku Srpsku, stigao je kamion sa 20.000 doza ove vakcine.

Reč je o drugoj turi vakcina koje su, do sada, u Republiku Srpsku stigle iz Rusije. Ove doze namenjene su za nastavak imunizacije prioritetnih grupa stanovništva, u skladu sa Planom vakcinacije protiv COVID-19.

Prva količina od 2.000 doza Sputnjika V je stigla početkom februara. Njima su, kao prioritetna grupa, vakcinisani zdravstveni radnici koji rade u kovid odeljenjima i koji su najviše izloženi koronavirusu.

IZVOR: FB / Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске

Kontigent vakcina dočekali su premijer Republike Srpske Radovan Višković i ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić. Višković je istakao da Republika Srpska ispunjava ono sto je obećela.

- Dokaz su i ove vakcine koje su stigle. Kada je reč o COVAX mehanizmu, BiH je potpisala ugovor. Kad smo videli da možemo ostati bez vakcina, krenuli smo svojim putem, a to je nabavka ovih vakcina - rekao je Višković i dodao da Republika Srpska radi i na nabavci kineske vakcine, prenosi Srpskainfo.

Autor: redportal.rs

#Banja Luka

#Republika Srpska

#Sputnjik V

#vakcine