Kod osumnjičenog pronađena jedna ručna bomba, jedan ručno pravljeni pištolj i dva metka za lovačko naoružanje

SARAJEVO: Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas su predali u nadležnost Tužilaštva KS muškarca koji je u subotu bacio eksplozivnu napravu u sarajevskom naselju Grdonj, preneo je portal Klix.ba.

Kako su ranije naveli iz MUP-a KS, muškarac S. T. aktivirao je u subotu eksplozivnu napravu, te se nakon toga udaljio iz porodične kuće.

Incidentu, odnosno bacanju eksplozivne naprave, prethodila je svađa kod jednog objekta, a u kojoj je učestvovao i osumnjičeni.

Nakon toga, pripadnici policije organizovali su potragu za osumnjičenim. U 20.40 č. jedna policijska patrola primetila je osumnjičenog, koji je potom ispalio jedan hitac iz pištolja na službeno policijsko vozilo u pokretu, a zatim pobegao. Ubrzo su se pripadnicima MUP-a KS u potrazi i hapšenju pridružili i pripadnici Sektora za policijsku podršku.

Osumnjičeni S. T. uhapšen je u 1.25 č. u mestu Grdonj, tačnije na području gde se nalazi repetitor. Prilikom hapšenja, pripadnici policije su kod osumnjičenog pronašli jednu ručnu bombu, jedan ručno pravljeni pištolj i dva metka za lovačko naoružanje.

Osumnjičeni se tereti za krivična dela: "izazivanje opšte opasnosti", "oštećenje tuđe stvari", "napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti", "nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija".

Autor: redportal.rs

#Grdonj

#Sarajevo

#bomba

#hapšenje