Buran vikend u gradu na Vrbasu

BANJALUKA: Banjalučka policija je tokom vikenda u ugostiteljskom objektu u vlasništvu A. P. zatekla 66 osoba prilikom provere poštovanja odredbi Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka, a prenosi portal Banjaluka.com.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka izvšili su raciju u 3 ugostiteljska objekta u Banjaluci.

O svemu je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnom delu "nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije". U saopštenju se navodi:

U okviru ovih aktivnosti izdata su 4 prekršajna naloga vlasnicima i konobarima u 2 ugostiteljska objekta zbog počinjenog prekršaja "posluživanje alkohola". Takođe, u 2 ugostiteljska objekta zatečeno je 9 maloletnih lica kako konzumiraju alkoholna pića. Obaveštene su nadležni inspekcijski organi, koji će preduzeti mere i radnje iz svoje nadležnosti.

Kako se precizira, kod jednog maloletnog lica pronađen je i oduzet "bokser", te će protiv njega biti podnesen zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Kod lica inicijala A. P. pronađen je i oduzet lanac sa 30 alki i katancem i kod lica inicijala D. I. pronađena je i oduzeta drvena palica. Licima su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja iz člana 41 Zakona o oružju i municiji.

Takođe, na području Policijske uprave Banjaluka izvršena je kontrola 153 ugostiteljska objekta u vezi sa poštovanjem odredbi Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Upustva Instituta za javno zdravstvo RS i Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije, a nepravilnosti u radu nisu utvrđene, navedeno je u saopštenju PU Banjaluka.

Autor: banjaluka.com / redportal.rs

#BANJALUKA

#alkohol

#kršenje mera

#maloletnici

#policija

#racije