Aplikacija sadrži društvenu mrežu kojom korisnici mogu da razmenjuju iskustva o bolestima, rubrike COVID-19, savete za prevencije bolesti

GRADIŠKA: Na upravo održanom državnom m:tel App takmičenju aplikacija Kenana Mahmutagića By Healthy ušla je izbor 5 najboljih na nivou BiH. Kenan je odličan učenik 2. razreda Tehničke škole iz Gradiške. 

Foto: Printscreen YouTube/Moja Gradiška TV

U izradi aplikacije pomagao mu je vršnjak i drug iz osnovne škole iz Dubrava Sandi Čolpa, a sve se odvijalo pod mentorstvom profesora informatike Mladena Vidovića.

Foto: Printscreen YouTube/Moja Gradiška TV

Prema pisanju portala Moja Gradiška, Kenan je izjavio:

Aplikacija ima razne savetnike, podsetnik za tablete, društvenu mrežu kojom korisnici mogu da razmenjuju iskustva o bolestima, rubrike COVID-19, vežbe za mršavljenje, savete za prevencije bolesti i mnogo drugih funkcija. Aplikacija je namenjena svim generacijama, ali je ipak malo više dizajnirana za starije korisnike.

Radovan Marjanović, jedan od profesora programerstva u ovoj školi, kaže da je Kenanov i Sandijev uspeh veliki jer su se takmičili u konkurenciji i sa učenicima srednjih škola iz Doboja, Mostara, Banjaluke i Modriče, a napravili su najbolju aplikaciju. Profesor Marjanović je istakao:

Tu su učenici koji hoće da uče, profesori koji hoće da rade i odlični uslovi za rad. Gode nam ovakve nagrade, ponosni smo na naše učenike.

Foto: Printscreen YouTube/Moja Gradiška TV

USPESI U KONTINUITETU

Vlado Tomić, direktor Tehničke škole u Gradišci, kaže da uspesi u ovoj školi dolaze u kontinuitetu, što je znak dobrog ambijenta:

Ovo je odličan podstrek za dobre učenike koji dolaze u našu školu, ali i za same profesore. Naša škola je uspostavila odličnu saradnju sa 37 subjekata, od toga sa 5 u dualnom sistemu obrazovanja, sa nevladinom organizacijom GIZ , Vladom Švajcarske i drugima. Koristimo i projekte prekogranične saradnje, i to se reflektuje kroz ove uspehe. Kenan i Sandi su najbolji dokaz da radimo ispravno.

Kenan Mahmutagić je prošle godine nagrađen za aplikaciju namenjenu srednjoškolcima. Planira nove aplikacije komercijalnog tipa i moderne igrice. Sa Sandijem je drugar iz osnovne škole, komšije su u naselju i obojica se nadaju još većim uspesima. Prva prilika za to im je regionalno takmičenje sa učenicima iz Srbije i Crne Gore.

IZVOR: YT / Moja Gradiška TV

Autor: mojagradiska.com / redportal.rs

#Gradiška

#Srednjoškolci

#m:tel App

#programeri

#takmičenje