Optuženom za planiranje likvidacija, Podgoričaninu Goranu Brajoviću (25), juče je u Istražnom zatvoru slomljena ruka.

To je, u tuči, navodno učinio pritvorenik Dragan Šukurica (28) iz Nikšića, rečeno je Vijestima nezvanično iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Prema istim informacijama, tuči je prethodila verbalna rasprava, tokom koje je Brajović opsovao “mrtvu majku” Nikšićaninu.

Sagovornik iz UIKS-a kazao je da su o incidentu u Istražnom zatvoru obavijestili policiju i da nije riječ o nastavku sukoba kriminalnih klanova, već da su se “posvađali drugovi”.

- Brajović je prvo opsovao Šukuricu, a onda ga je ovaj udario. Tužilaštvo će utvrditi kako mu je slomljena kost šake. Prema našoj evidenciji, obojica su pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe, skupa izlaze na šetnju i do danas nisu imali nikakvih međusobnih problema - kazao je sagovornik Vijesti.

Istakao je da će Brajović i Šukurica, osim krivično, disciplinski odgovarati zbog kršenja Pravilnika o kućnom redu.

Brajović je uhapšen početkom avgusta prošle godine, u Nikšiću, a policija je tada lisice na ruke stavila i dvojici državljana Kolumbije.

Sudi im se zbog optužbi da su članovi kriminalne organizacije koja je delovala na međunarodnom nivou, formirane s ciljem izvršenja neodređenog broja teških krivičnih dela protiv života i tela.

U optužnici piše da su okrivljeni početkom 2020. postali članovi kriminale grupe čiji je šef za sada neidentifikovan.

Ta grupa, kako je istraga pokazala, delovala je na teritoriji više država – Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Turske.

Nikšićanin Šukurica hapšen je zbog krađa, nedozvoljenog držanja oružja, a policija ga je jednom i jurila čamcem u budvanskom akvatorijumu, nakon što je, bežeći im, skočio u more i zaplivao ka ostrvu Sveti Nikola.

Hapšen je i u Budvi, u velikoj policijskoj akciji u oktobru 2017. godine na crnogorskom primorju. Tada su pripadnici elitnih policijskih jedinica pretresli objekte koje koriste bezbednosno interesantna lica i priveli ili uhapsili njih 24.

Autor: Vijesti.me

#Nikšić

#Podgorica

#tuča

#zatvor