Ova invazija pčela je skupo koštala porodicu Klas

Ešli Klas, dizajnerka enterijera iz Šarlota, Severna Karolina, u početku nije brinula kada se njena trogodišnja ćerka požalila na "čudovišta" u svojoj spavaćoj sobi. Smatrajući to dečjom maštom, možda podstaknutom gledanjem Piksarovog crtanog filma Monsters, Inc., čak je napravila "sprej protiv čudovišta" od flaše s vodom kako bi utešila svoju ćerku. Misteriozni zvukovi su odbačeni kao bezopasni dečji strahovi, sve dok nekoliko meseci kasnije nije došlo do šokantnog otkrića.

Situacija se pogoršala kada je gospođa Klas primetila rojeve pčela oko dimnjaka, što ju je navelo da pozove službu za kontrolu štetočina. Ono što su pronašli unutar zidova njene kuće bilo je, kako je opisala, "ono čega se noću plašimo". Ogromna košnica - dom za oko 50.000 medonosnih pčela, bila je skrivena unutar zidova dečije sobe. Košnica se tiho razvijala osam meseci, a da to porodica nije znala.

Saga se nije završila s početnim otkrićem. Tokom procesa ekstrakcije, gospođa Klas i pčelari pronašli su još jednu košnicu, čime je ukupan broj pčela dostigao 60.000. Pčelar Kertis Kolins pomenuo je da je ovo možda prvi slučaj na koji je naišao koji je uključivao košnicu koja se protezala od poda do plafona. Gospođa Klas je opisala unutrašnji zid svoje stogodišnje kuće kao scenu iz serije Stranger Things, aludirajući na jezive i nadrealne scene iz popularne TV serije.

Ova invazija pčela je skupo koštala porodicu Klas. Proces uklanjanja i naknadne popravke koštale su skoro 20.000 dolara.

Autor: Redportal.rs