On je potrošio više od 214.000 dolara preko svog Apple ID u periodu od septembra 2019. do juna 2022.

Sveštenik iz Pensilvanije suočava se sa krivičnim optužbama nakon što je policija saopštila da je ukrao hiljade dolara iz crkvenih fondova i potrošio ih na transakcije u App Store-u -  kao što su virtuelne slot mašine, Mario Kart, Candy Crush i Pokémon Go.

U krivičnoj prijavi se navodi da je Lorens Kozak, bivši pastor, potrošio više od 214.000 dolara preko svog Apple ID, od toga skoro 44.000 dolara naplaćeno na kreditnu karticu povezanu sa županijom.

U izveštaju koji je napisao detektiv Državne policije Pensilvanije navodi se da je bilo preko 2.000 transakcija označenih kao "igre" u periodu od septembra 2019. do juna 2022.

U prijavi su navedene aplikacije za slot mašine kao što su Cash Frenzy, Willy Wonka Vegas Casino Slots i Wizard of Oz Slot Machine Game, koje ne dodeljuju pravi novac za dobitke u igri. Međutim, dozvoljavaju vam da trošite pravi novac kako biste igrali.

U razgovoru sa sa istražnim detektivom Kozak je navodno opisao trošenje novca na svoje aplikacije za slot mašine ne kao kockanje, već kao "pojačavanje."

Pregled njegovog Amazon računa takođe je otkrio da je korišćena kreditna kartica županije za kupovinu poklona za njegovo kumče.

Kozaku se na teret stavlja krađa nezakonitim uzimanjem i pristup sredstvima bez ovlašćenja.

Autor: Redportal.rs