Pevaj, Pavlina, još glasnije, ovim su ti dali krila, poručuje Rokvić 🎙️

Poznati pevač Nikola Rokvić oglasio se na društvenim mrežama povodom višednevnih napada na Pavlinu Radovanović, srpsku devojčicu iz Orahovca koja se bavi čuvanjem i izvođenjem srpskih rodoljubivih pesama.

On je podsetio da je Pavlina rođena 2009. godine na Kosovu i Metohiji, u srpskoj enklavi u delu Orahovca koji je ograđen bodljikavom žicom:

Pre par godina sam sasvim slučajno naišao na jedan dokumentarni film, u kom je pričala nesvakidašnje pametna i zrela devojčica. Devojčica koja voli svoju zemlju, svoje mesto, svoju crkvu i svoj narod... Od tog trenutka sam počeo da pratim rad male, a velike Pavline! Stupio sam u kontakt sa njenim roditeljima kao i sa Pavlinom! Pavlina svojim anđeoskim glasom čuva od zaborava pesmu svog naroda!

IZVOR: YT / Pavlina Radovanović

Nikola podseća da je Pavlina za svoj rad dobila višestruka priznanja Srpske pravoslavne crkve, Ruske pravoslavne crkve i Ministarstva kulture Ruske Federacije i dodaje da ona ima sve osobine koje bi svaki roditelj poželeo da poseduje njegovo dete.

Ona održava koncerte širom sveta i sva sredstva usmerava za obnovu svoje crkve u Orahovcu... Njeno pevanje je njen humanitarni rad!

Rokvić ističe da, imajući sve to u vidu, nije čudno što je napadaju:

Kada svet 100 dana ubija decu Palestine, kada godinama žrtvuju narod Ukrajine zarad svojih interesa, što bi nas čudili verbalni napadi na jedno pravoslavno srpsko dete... Čudno bi bilo da je drugačije... Pevaj, Pavlina, još glasnije, ovim su ti dali krila!
View this post on Instagram

A post shared by Nikola Rokvic (@nikolarokvic)

IZVOR: IG / @nikolarokvic

Autor: Filip Pejković