Stalno pokušavate optuživati Srbe, poručio joj Stevandić 😒

Na društvenom mreži X, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske dr Nenad Stevandić oštro je reagovao na tvitove Nataše Kandić, osnivačice Fonda za humanitarno pravo. ✖️

Nataša Kandić je najpre reagovala na tvit Nebojše Krstića i navela da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Jugoslavije tokom NATO bombardovanja nisu radili ništa, osim proterivanja i ubijanja Albanaca:

Ako imate podatke da su za vreme NATO bombardovanja MUP i VJ nešto drugo radile, osim sto su proterivali i ubijajali Albance, pokazite, "obasjajte" svet novim informacijama. Jel sam napisala nesto što nije tačno?

IZVOR: X / @natasakandic

Na ovo je reagovao Stevandić koji je doveo Natašu Kandić u vezu sa likvidacijom svedoka zločina tzv. OVK, usled čega je Ramuš Haradinaj oslobođen pred Haškim tribunalom:

Vi ste ipak saučesnik u likvidaciji svedoka zločina nad Srbima koje su pobili Haradinaj, Tači i društvo. ☝🏻 To što vas štiti NATO neće vas amnestirati, a ni to što stalno skrećete temu i pokušavate targetirati i optuživati Srbe apsolutno najveće žrtve, po broju, teritoriji i imovini!

IZVOR: X / @nenad_stevandic

Nataša Kandić je na to odgovorila:

Vi ste jedan od onih političara koji ubeđuje građane, posebno mlade, da je Ratko Mladić sprečio genocid nad Srbima. Ništa dobro ne radite za budućnost mladih i Republike Srpske.

IZVOR: X / @natasakandic

Potom je Stevandić na to rekao:

Vi nemate pojma šta ja koga ubeđujem. ☝🏻 Ratko Mladić je posledica pokušaja da se Srbi fragmentišu i unište u bivšim SFRJ republikama, Srbija okuje i podeli, a ne uzrok rata ili zločina. Razumem da niste kupili hranu i odeću od drugih para sem onih dobijenih za satanizaciju Srba. 😠

IZVOR: X / @nenad_stevandic

Autor: redportal.rs