Vučić u Dnevniku govorio o svim najvažnijim temama za Srbiju

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je u Dnevniku RTS-a o važnim temama za našu zemlju, kao i predstojećoj poseti kineskog predsednika Sija Đinpinga.

Predsednik je novoj Vladi čestitao na izboru i poželeo im naporan rad. 

- Za mene je kao predsednika najvažnije da vlada ispuni rezultate koje su zacrtali. Za mene to znači poboljšanje životnog standarda građana, briga o ljudima uvećane plate, uvećane penzije, Ekspo, a pod Ekspom podrazumevam mnogo više od onoga o čemu se u javnosti govori  - rekao je Vučić. 

Foto: EPA-EFE

- Očekujem da se vlada suoči sa brojnim problemima, sa brojnim političkim oblacima koji se nadvijaju nad Srbijom, i da se zajednički izborimo za napredak Srbije. Vidim Srbiju 2027, ili kraje 2027, 2028, kada je kraj mandata ove vlade, kao jednu od ubedljivo najuspešnijih zemalja u regionu, najbogatiju. A na Vladi je, gde će sasvim sigurno biti odličnih rezultata, dobrih, gde će biti onih oblasti u kojima nećemo uvek biti zadovoljni, sasvim je izvesno da može i doći do nekih promena, i mnogo toga da se drugačije odvija... Verujem u vladu, njene uspehe, verujem da će biti posvećena, da če biti marljivi i očekujem da će dobro da rade - rekao je Vučić. 

KOMENTARISAO JE DOLAZAK PREDSEDNIKA KINE

- Dolazi vam u svakom slučaju jedan od dvojice, iako bi mnogi rekli najmioćniji čovek sveta. Drugi put dolazi u Srbiju, u moje vreme. Verovatno će Viola da uvede sankcije i Makrnonu i Mađarskoj - šaljivo je rekao Vučić.

Autor: Novosti.rs