Glasanje o rezoluciji nije održano u UN

- Verujem da će rezolucija o Srebrenici u maju doći na glasanje u UN, ali ovo što je u Njujorku uspeo da uradi predsednik Srbije Aleksandar Vučić neverovatna je pobeda - izjavila je predsednica Narodne skupštine Ana Branbić

Ovim rečima ocenila je učinak čitavog našeg tima u Njujorku, koji je danonoćno radio da bi državnicima iz celog sveta predočio istinu o dešavanjima u Srebrenici od pre 29 godina i činjenicu da srpski narod ni u kom slučaju nije počinio navodni genocid, kao što to hoće da prikaže Sarajevo, uz pomoć pojedinih svetskih moćnika.

- Predsednik je to uspeo sa čitavim timom ljudi. Ali na kraju krajeva, on je najviše uradio ovih pet dana boravka u Njujorku sa velikim brojem sastanaka, sa skoro svim delegacijama... Da se čujete praktično sa gotovo svim državnicima sveta, u UN je 190 zemalja, to je napor koji niko ne može da zamisli. Uspeo je do te mere da ih prodrma da oni više nisu sigurni kako će u stvari proći na tom glasanju. I to je nezamisliva pobeda Srbije. I da oni to odlože -  - rekla je Brnabićeva.

Foto: Printscreen Pink.rs / UNIVERZUM HD MEDIA

Brnabićeva je dodala da se neke stvari ipak menjaju i da postoje zemlje koje više neće da trpe da ih neko maltretira, da im preti, izlaže ruglu Ujedinjene nacije. Ona je istakla da veruje da će se Vučić vratiti u Njujork i nastavi tu borbu u Ujedinjenim nacijama.

Autor: pink.rs