Novosađani slavili u Kragujevcu ☝️

Fudbaleri novosadske Vojvodine prvi su finalisti ovogodišnjeg Kupa Srbije. Novosađani su slavili na gostovanju ekipi Radničkog 1923 u Kragujevcu rezultatom 0:1.

Pred oko 12.000 gledalaca u fenomenalnom ambijentu na stadionu Čika Dača u Kragujevcu viđena je velika borba dva rivala koja igraju sjajno ove godine i, očekivano, imaju evropske ambicije.

Rovovska borba u prvom poluvremenu nije pružila previše šansi ekipama, a blagu inicijativu gostiju neutralizovali su defanzivci domaćeg sastava. Povrede u Radničkom, zbog kojih su Kragujevčani morali da izmene čak 3 igrača, nisu spustile tonus odbrane domaćina, ali ni Novosađani nisu posustajali.

Inicijativa Vojvodine isplatila se na samom kraju sureta, kada je u nadoknadi vremena Seid Korać, reprezentativac Luksemburga, iskoristio pad koncentracije u odbrani Radničkog i pogotkom doneo Vojvodini pobedu i plasman u finale Kupa.

Osvajač Kupa Srbije imaće obezbeđenu jesen u grupi evropskog takmičenja, pa je ulog najmasovnijeg domaćeg takmičenja veći nego ikada.

Vojvodina će u finalu, koje će se igrati u Loznici, snage odmeriti sa pobednikom večitog derbija koji se igra večeras u 19 časova na stadionu Rajko Mitić.

Autor: Balša Stupar