Donirao ga Nacionalnoj bašti božura 🥰

Kineski naučnici su napravili dijamant od 3 karata isključivo od ugljeničnih elemenata dobijenih od crvenih božura. 😍

Prvi dijamant na svetu napravljen od ugljeničnih elemenata dobijenih od božura predstavljen je nedavno u Luojangu, u kineskoj provinciji Henan. Nacionalnoj bašti božura u Luojangu donirala ga je kompanija Luoiang Time Promise Co., specijalizovana za veštačke dijamante. Krajem prošlog meseca, gradska bašta božura pristala je da snabdeva kompaniju dijamanata sa božurima neophodnim za stvaranje jedinstvenog dijamanta, uključujući skoro 50-godišnji božur.

- Dijamant je procenjen na 300.000 juana. Uzgaja se od božura koristeći našu tehnologiju biogenog ekstrakcije ugljenika, podvrgava se visokoj temperaturi i pritisku, a zatim se kultiviše - rekao je Vang Jing, izvršni direktor Luoiang Time Promise Co. 💎

Iako je tehnologija koja se koristi za pretvaranje ugljeničnih elemenata dobijenih od božura u dijamante prilično složena, kineska kompanija je otkrila da se ugljenični elementi iz različitih izvora (kosa, kosti, pa čak i cveće) ekstrahuju u posebno dizajniranom uređaju koji razbija hemijske veze. između ekstrahovanih atoma ugljenika. Zatim se ti elementi rekombinuju u dijamantsku strukturu i stvara se stvarni dijamant.

Autor: redportal.rs