Osuđena je na zatvorsku kaznu od 2 godine, a sin na 7 meseci

Kineskinja je nedavno osuđena na zatvorsku kaznu zbog kidnapovanja 11-godišnje devojčice koju je planirala da podigne u savršenu ženu za svog 27-godišnjeg sina.

Žena po prezimenu Jang upoznala je maloletnu devojčicu 13. februara 2023. dok je bila u poseti selu u gradu Liupanšui u jugozapadnoj provinciji Guidžou. Uverena da će biti sjajna nevesta za svog mnogo starijeg sina, pitala je roditelje devojčice da li bi joj dozvolili da se vrati sa njom u grad Kujing, u provinciji Junan. Devojčin otac je odbio ponudu, ali je to samo nateralo ženu da nastavi sa svojim rezervnim planom. Ona je skovala zaveru sa svojim 27-godišnjim sinom da otmu devojku, a 14. februara su čekali da meta ostane sama kod kuće i oteli je.

Samo 6 dana nakon što je kidnapovala 11-godišnju devojčicu i odvezla je do njene kuće u Junanu, Jang je uhapšena, a njen sin se predao 4 dana kasnije. Par je 15. decembra osuđen na zatvorsku kaznu 2 odine za Jang i 7 meseci za njenog sina, zbog otmice deteta, i iako su se žalili na odluku suda, Apelacioni sud je ostao pri prvobitnoj kazni prošlog meseca.

Autor: redportal.rs