Izraelska privreda je u četvrtom kvartalu 2023. pala za 21 odsto međugodišnje, objavio je nedavno Centralni zavod za statistiku

Nemačka će uložiti 25 miliona evra u otvaranje novih radnih mesta za Palestince, za početak na Zapadnoj obali i u istočnom delu Jerusalima, a cilj inicijative je da se u roku od tri godine otvori 25.000 novih radnih mesta u oblasti.

Inicijativa su dogovorili nemačka ministarka razvoja Svenja Šulce i novi palestinski premijer Muhamed Mustafa, navodi se na veb stranici nemačkog Federalnog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

- Nezaposlenost na Zapadnoj obali se praktično utrostručila i sada iznosi 40 odsto - navela je Šulce.

Prema njenim rečima, inicijativa treba da doprinese i očuvanju postojećih radnih mesta za Palestince.

- Užasni teroristički napad Hamasa i rat u Gazi koji je u toku već su izazvali neizmernu patnju Izraelcima i Palestincima - dodaja je Svenja Šulce.

Izraelska privreda je u četvrtom kvartalu 2023. pala za 21 odsto međugodišnje, objavio je nedavno Centralni zavod za statistiku (CBS) na svom vebsajtu.

Privatna potrošnja u Izraelu je u četvrtom kvartalu 2023. pala za 26,9 odsto međugodišnje, a investicije za 67,9 odsto, dok je državna potrošnja godišnje porasla za 83,7 odsto.

Autor: Tanjug