Njena majka Sabrin al-Šakani bila trudna 30 nedelja kada je ubijena 😓

Devojčica je rođena carskim rezom nakon što je njena majka ubijena zajedno sa mužem i ćerkom u izraelskoj operaciji u Rafi u Pojasu Gaze. Ukupno 19 ljudi umrlo je tokom noći u intenzivnim napadima na južni gradski deo džepa, saopštili su palestinski lekari.

Tih 19 ljudi, uključujući 13 dece iz jedne porodice, ubijeno je u izraelskom napadu na dve kuće, dodaju isti izvori. 😥

IZVOR: TW/@VOANews

Novorođenče, teško 1,4 kilograma, rođeno carskim rezom, je u stabilnom stanju i njegovo zdravstveno stanje se postepeno popravlja, objasnio je nadležni lekar Mohamed Salama.

Njena majka Sabrin al-Šakani bila je trudna 30 nedelja kada je ubijena.

Beba je smeštena u inkubator u bolnici u Rafi, a na grudima su mu zalepljene reči "beba mučenice Sabrina al-Šakanije".

Malak, Šakanijeva mlada ćerka, koja je ubijena u izraelskom napadu, htela je da svoju sestru nazove Rou, što na arapskom znači "duh", rekao je njen ujak Rami al-Šeik.

Beba će ostati u bolnici tri do četiri nedelje, rekao je on.

- Onda ćemo videti gde će ovo dete otići, kod porodice, kod tetke, ujaka ili bake i dede. Ovo je najveća tragedija: i ako ovo dete preživi, rođeno je kao siroče - objasnio je stric.

Prema palestinskim vlastima, u napadu na drugu kuću, koja je pripadala porodici Abdel Al, ubijeno je 13 djece i dvije žene.

Na pitanje o žrtvama u Rafi, portparol izraelske vojske rekao je da su u Gazi pogođeni različiti vojni ciljevi, uključujući vojnu infrastrukturu, raketne bacače i naoružane ljude.

Jeste li videli nekog čoveka među mrtvima?

- Sve su to žene i deca - dodao je on.

Mohammadal Behairi je rekao da su njegova ćerka i nećaka još uvek pod ruševinama.

Imamo osećaj tuge, depresije, nemamo ništa drugo nego da plačemo u životu, šta još možemo da osetimo? Kada izgubite svoju decu, kada izgubite one koje najviše volite, kako se osećate?'

Autor: redportal.rs