Pušteni golubovi u znak sećanja 🕊

U mestu Malo Orašje kod spomenika na kom su pre tačno godinu dana ubijena šestorica mladića Petar Mitrović, Nemanja Stevanović, Lazar Milovanović, Marko Mitrović, Aleksandar Milovanović i Nikola Milić, njihove porodice, prijatelji i drugi meštani okupili su se i u njihovu čast položili cveće na spomenik i zapalili sveće. 🙏

Kako je za danas predviđeno programom koji je organizovao grad Smederevo, u 11.00 sati biće prikazan film posvećen žrtvama, a zatim odigrana utakmica na fudbalskom terenu kluba Ravni Gaj i memorijalni turnir.

11.20 - Pušteni golubovi u znak sećanja 🕊

11.05 - Svi u suzama 💔

Film posvećen žrtvama prikazan je na video bimu, a svi prisutni bili su u suzama.

10.45 - Stigle porodice ubijenih u Ribnikaru

U Malo Orašje stigla je i porodica Angeline Aćimović, devojčice ubijene u OŠ Vladislav Ribnikar, a njen otac Anđelko došao je u majici sa logom fondacije Angelina koji je ona dizajnirala.

Došli su i Dragan Kobiljski, otac stradale Eme Kobiljski i Ivan Božović, otac Ane Božović ubijene u Ribnikaru. Tu su i Branko Anđelković, otac Mare Anđelković, takođe stradale u Ribnikaru, kao i Radica Vlahović, sestra ubijenog čuvara Dragana.

U Malo Orašje došli su i roditelji Adriane Dukić, kao i majka Sofije Negić, Milanka. I majka Andrije Čikića, Suzana Stanković Čikić.

10.38 - Vence položili i mladi sportisti

Posle zagrljenih i uplakanih porodica vence su položili i mladi sportisti, nakon što su stigli i fudbaleri FK Partizan.

10.23 - Porodice u suzama

Porodice dolaze u majicama na kojima je lik njihovog stradalog deteta i u suzama pale sveće za njih. 💔

10.15 - Poruke pored terena

Predsednik ovog kluba, Milosav Pavlović, za Kurir kaže da je to najmanje što može da se uradi za ove momke.

- Prvo će utakmicu odigrati omladinci FK Partizan i FK Crvena zvezda, a onda će biti održan memorijalni turnir od 12 ekipa među kojima su ekipe iz OŠ “Vladislav Ribnikar” i advokata iz Beograda. Sva šestorica mladića bila su uključena u klub i ovo im dugujemo. Četvorica su igrala, a dvojica bili verni navijači - kaže Pavlović, prenosi Pink.rs.

Istog dana, 4. maja, pomahnitali Uroš Blažić ubio je još troje u Duboni, Milana i Kristinu Panić i Dalibora Todorovića, a ranio još 12 mladih.

Autor: Pink.rs