Kako se postu bliži kraj, tako domaćicama i domačinima ponestaje ideja za spremanje hrane

U toku je Vaskršnji post, najjstroži i najduži od svih u pravoslavnom kalendaru.

Kako se postu bliži kraj, tako domaćicama i domačinima ponestaje ideja za spremanje hrane. Jedan od najlepših recepata je svakako riblja čorba na kafanski način:

IZVOR: YT / Bokina kuhinja

Ova riblja čorba će vas osvojit, tako da ćete je jesti i u mrsnim danima:

1,5 kg očišćene ribe (šaran, bela riba, štuka, smuđ)500 g crnog luka1 kašika mešavine suvog začina1 kašičica soli1 kašika slatke mlevene paprike1 kašika ljute mlevene paprike

Način pripreme:

Crni luk sitno iseckajte, stavite u šerpu, dodajte litar vode, suvi začin i kuvajte oko pola sata uz dolivanje vode kada ispari. Tada dodajte papriku, još vode i kuvajte 20 minuta. Dodajte ribu, sipajte malo više vode da bude čorbe i kuvajte 20 minuta da se riba skuva.

Autor: nportal.rs